Selecteer een pagina

Over NL.V.V.E.

Oprichting branchevereniging NL.V.V.E.

Op 18 april 2013 is de Nederlandse Vereniging voor Verbruiksafhankelijke Energieafrekening (NL.V.V.E.) opgericht door de Nederlandse dienstverleningsbedrijven die actief zijn op gebied van verbruiksafhankelijke afrekening in gebouwen met een collectieve energievoorziening. Hiermee profileert de NL.V.V.E. zich, in het kader van de veranderende energiewetgeving, als gesprekspartner van de Nederlandse overheid, teneinde te voorkomen dat de sub-meteringbranche onderbelicht blijft.

Ook de afstemming met de E.V.V.E., de vergelijkbare brancheorganisatie in Europa, wordt vanuit de NL.V.V.E. verzorgd.

Warmtewet en EED

De wet reguleert belangrijke zaken voor warmtelevering en afrekening in Nederland. Aanvullend hierop werd vanuit Europa de Energy Efficiency Directive (EED) ingevoerd, waardoor ook in Europa meting van het individuele verbruik van warmte en warmwater in gebouwen met collectieve energievoorziening sinds 2015 verplicht is.

Transparant

De bedrijven die zich hebben verenigd in de NL.V.V.E. zijn ista Nederland B.V., Techem Energy Services, Warmtemeterservice B.V. en VWV Nederland. De NL.V.V.E. ziet het als haar taak om de consequenties van deze wet- en regelgeving voor de corporaties en VvE beheerders zo transparant mogelijk te maken.