Selecteer een pagina

Op 1 mei 2018 neemt Marcel Zwaans afscheid als algemeen directeur van Techem Nederland B.V. Daarmee komt een einde aan een 32 jaar lange en glansrijke carrière in de branche van Verbruiksafhankelijke afrekening in collectief gestookte gebouwen. Hij begon in 1986 zijn bedrijf Zwaans Concept Warmtemeting b.v. dat hij 11 jaar geleden verkocht aan Techem, waar hij in 2008 het directeurschap op zich nam.

In die hoedanigheid werd hij op 18 april 2013 lid en vicevoorzitter van onze branchevereniging NLVVE. Samen met de andere leden heeft hij zich sterk gemaakt voor goede wet- en regelgeving voor de collectief gestookte markt.

Toen in 2014 de Warmtewet van kracht werd, bleek duidelijk dat verbruiksafhankelijke afrekening bij blokverwarming een onderbelichte en vaak onbegrepen niche markt is. Mede door Marcels bijdrage en zijn positief kritische inslag hebben wij blokverwarming in relatie tot wet- en regelgeving bij de overheid op de kaart gekregen en de consequenties voor woningcorporaties, VvE’s en eindgebruikers inzichtelijk kunnen maken.

Marcel, het was fijn om met jou te hebben samengewerkt. Voor jouw bijdrage wil ik je hartelijk danken.
Je zult onze branche en alle veranderingen daarbinnen, zoals de nieuwe Warmtewet en de transitie naar duurzame energie vast en zeker op afstand blijven volgen. Daarvoor heb jij je lang genoeg in deze dynamische markt bewogen.
Het ga je goed!

Jörg Plönissen
Voorzitter NLVVE